woensdag 31 juli 2019

Hoe kan een mediator de ruzie met mijn zus bijleggen?

Een Mediator kan een goede optie zijn om een ruzie met je zus bij te leggen. Er zijn nog meer manier om een ruzie bij te leggen. Dit artikel is opgesteld om je te helpen de ruzie bij te leggen wanneer je zelf geen idee meer hebt hoe je dit moet aanpakken. Naast een Mediator zijn er natuurlijk meerdere opties om een ruzie bij te leggen.

Verschillende opties

Om te beginnen is het natuurlijk nooit leuk om ruzie te krijgen met je zus. Vaak is het na een dag of twee weer zoals het was. Af en toe is er meer voor nodig om het bij te leggen. Er zijn verschillende manieren om een ruzie bij te leggen. Een van de manieren kan een Mediator zijn. In de volgende alinea hier meer over. Naast een Mediator zijn er meerdere tips die je kunt gebruiken om snel weer gezellig een kop koffie te drinken met je zus. Indien er sprake is van overspanning of slecht functioneren op de werkvloer vanwege alle stress kan men ook kiezen voor coaching Den Haag. De eerste tip is om zelf een mediation aan te gaan met je zus. Dit houdt in dat je samen afspreekt en je standpunten naar voren brengt. Het idee hierbij is dat je elkaar gaat begrijpen en samen tot een gepaste oplossing kan komen. Het lastige hiervan is dat over het algemeen de ruzie al zo heftig is, dat je elkaars standpunten niet eens wilt horen. Wanneer dit van toepassing is moet er een Mediator ingeschakeld worden om de ruzie bij te leggen voordat dit te laat is.

Mediator

Wanneer de ruzie al zodanig is gevorderd is het beter om een Mediator erbij te roepen. Deze deskundige zal tijdens het gesprek de gespreksleider zijn en het hele proces in goede banen leiden. Door middel van de juiste technieken en vaardigheden van de Mediator is het mogelijk om de juiste oplossing te vinden om het conflict tussen beide partijen op te lossen.